Isabike Festival Expo

Isabike Festival Expo (mässan) blir hjärtat för hela festivalen. Här samlas utställarna för att visa upp årets nyheter och härifrån utgår alla turer och clinics. Nedan kan du se alla härliga utställare från 2023. Vi fyller på listan efter hand med utställare för 2024. 
Fredag 10-17
Lördag 10-15
(Kartan visar mässområdet för 2023. Karta för 2024 publiceras inom kort)

Huvudsponsor 2023

Skräddarsydda cyklar utan extra kostnad

Orbea har alltid varit stolta över att göra saker på sitt sätt. Något de nischat sig kring är MyOrbea (MyO), custom cyklar utan extra kostnad. Filosofin är att det ska finnas en cykel för alla, oavsett ålder, kroppstyp och preferenser. Ända sedan företaget började göra cyklar har målet varit detsamma: att du ska kunna få en skräddarsydd cykel som är perfekt för just dig och inspirerar dig till att cykla mer. Därför finns möjligheten att sätta ihop sin egen unika och skräddarsydda cykel online, utan någon extra kostnad. Varje cykel monteras och målas sedan individuellt enligt kundens beställning i fabriken i Spanien. Detta är något som Orbea är ensamma om att göra på den här nivån, och det fungerar väldigt bra tack vare satsningen på att ha all sin produktion i Europa sedan 15 år tillbaka
 

Utställare Isabike Festival 2023

WOOM kommer från Österrike och har all fokus på barn och JR. Här läggs allt krut på att det ska vara så roligt och lätt som möjligt för barnen att cykla. Cyklarna har en unik geometri och är bland de lättaste barncyklarna på marknaden

USWE är ett svenskt brand som gör performance kläder och ryggsäckar för dedikerade MTB cyklister, Enduro förare och Trail Running löpare. Vi kommer att vara på plats på Isabike Festival för att visa upp våra senaste 2023 produkter, där du har möjlighet att både testa och köpa produkter på plats. 

Från pumptracks till specialiserade bike parks, från koncept till slutförande, Velosolutions Scandinavia levererar branch ledande design och konstruktion över hela Norden. Velosolutions Scandinavias är dedikerad att göra cykling så tillgänglig som möjligt och har utvecklat unika design och specifikationer som tilltalar nybörjaren lika mycket som proffscyklisten!

Familjeföretaget Martin Magnusson & Co grundades 1936 och drivs i dag av tredje och fjärde generationen Magnusson. Design och utveckling sker på huvudkontoret i småländska orten Hestra, Sverige. Handskarna tillverkas i våra egna fabriker och vi köper själva in skinn, tyg, foder och andra material. Vi har därmed god kontroll över produktionskedjan och kan säkerställa hög kvalitet. Flera av företagets modeller görs också för hand av Europas mest erfarna handskmakare.
Årligen tillverkar vi över 2 miljoner par handskar. Företaget har cirka 60 årsanställda i Sverige. Vi har dotterbolag i USA samt Tyskland och agenter, distributörer och återförsäljare i över 40 länder.

Grundat av MTB legendaren Steve Pete som ville göra något eget efter att ha startat Muc Off tidigare. Här är det fokus på en väldigt högkvalitativ produkt med minsta möjliga klimatpåverkan. Man skulle lätt ta det Engleska gänget bakom varumärket för ett gäng galenpannor men dom är verkligen dedikerade att ta fram de bästa i olja, tubeless, tvätt, borstar mm.

Hestra Guesthouse är vandrarhemmet i centrum av samhället, ett stenkast från tågstationen och vid foten av Isaberg. Vi är ett trevligt funktionellt vandrarhem för familjen, den aktive turisten eller livsnjutaren som vill sova bra och gärna lagar sin egen mat. Från oss utgår flertalet fina cykelrundor för Gravel, Landsväg och MTB. Vi hyr ut och säljer AlleBike och MB31, du kan hyra en cykel av oss och om du sedan köper en cykel, drar vi av hyreskostnaden på priset. 
Under ISABIKE lånar vi ut Gravelcyklar från Allebike och MB31 till dem som deltar på någon guidad Gravelgrupp, samt presenterar och säljer cyklar från AlleBike.

Trailbyggarna Dalarna AB designar, bygger och utvecklar cykling i Sverige. Vi har ett modulsystem där grund konceptet är ett tredelat hopp i olika höjder där man kan använda delarna för att bygga sin egen utmaning. Dessa moduler har vi med oss i våran monter kom gärna och prov cykla! Vi kommer även lotta ut ett hopp under helgen.

Crankbrothers är ett globalt erkänt företag inom området pedaler, hjul, dropper post, pumpar, verktyg och tillbehör. Sedan 1997 har Crankbrothers designfilosofi varit enkel: börja med en tom duk och avsluta med en produkt som förhöjer varje åktur på cykeln.

Muc-Off är det givna valet av rengöringsprodukt för elitcyklister, helgentusiaster och vardagscyklister. Vad du än behöver för att hålla din cykel ren och i gott skick har Muc-Off en produkt som uppfyller det behovet. Med över 25 års erfarenhet av att producera de bästa produkterna för cyklar är Muc-Off ett måste i alla cykelaffärer.

SRAMs grund var baserad på en dröm om att utveckla en roligare, effektivare och snabbare cykelupplevelse. Idag består SRAM av ett stort globalt team med en gemensam passion för att förbättra och sprida samma cykelupplevelse. SRAM har alltid fokuserat på innovation och produktutveckling inom alla cykeldiscipliner och är en av världens största tillverkare av cykelkomponenter.

Ett av de snabbast växande skomärken på cykelscenen, just nu tvåa globalt sett inom sin kategori trail, Dirt-jump, DH.Upplev skogen med mountainbikes utvecklad av och för den svenska stigen. Cykelglädje utan mellanhänder i allt från handplockad detalj till handbyggd helhet. Kalibrerad efter dina mått och behov, allt för att maximera ditt välbefinnande och din upplevelse på stigen. Under eventet kan du klämma och känna på våra cyklar samt få storleksrekommendationer utefter dina mått. Under Isabike kan du tävla om en stigcykel värde 40 000kr.
https://www.detrailbikes.com/sv/

Designad och utvecklad i Tyskland.
Vi är besatta när det kommer till att göra de bästa möjliga cyklarna. Det är därför vi gör allt design- och utvecklingsarbete på huvudkontoret i Koblenz, Tyskland. Resultatet talar för sig själv med flera segrar på Grand Tours, flera världmästerskapstitlar och oräkneliga testsegrar i internationell press. Vi säljer uteslutande direkt till dig. Inga återförsäljare, inga mellanhänder. Som en pionjär inom cykelindustrin har vi gjort detta från dag 1. Resultatet? De bästa cyklarna till det bästa priset. Direkt till dig.
Passa på att hänga med våra  guider Kajsa och Sady från Bike maestro på en guidad tur och känn på marknadens vassaste EMTB:s från Canyon.

Northwave är cykelmärket av sann italiensk design, testad av de allra bästa cyklisterna i världen, sedan 30 år. Northwaves skor blev under början av 90-talet snabbt populära hos MTB-cyklister men inkluderar idag skor, kläder och tillbehör för alla typer av cykling. 

Det spanska företaget Orbea tillverkar cyklar sedan 100 år tillbaka. Sortimentet kännetecknas av kvalitet och innovativ design, och innefattar allt från MTB, racercyklar, e-cyklar och stadsvänliga modeller. Deras mission är att det ska finnas en cykel för alla och att fler ska upptäcka glädjen i cykling. Orbea drivs sedan 60-talet som ett kooperativ där de anställda äger en del av bolaget, och beskriver sig själva som en stor familj. Orbea har alltid varit stolta över att göra saker på sitt sätt. Något de nischat sig kring är MyOrbea (MyO), custom cyklar utan extra kostnad.

GHOST har byggt cyklar i över 20 år. Allt började med två vänner, ett litet garage och idén att bygga just den typ av cyklar som är roliga att köra och bättre än alla andra. Det är en framgångshistoria som bara kan fungera om man lever sina idéer och älskar sina produkter.

Vällagad mat hittar du som vanligt hos Isaberg Höganloft. Under Isabike Festival serverar vi hamburgare, wok, baguetter och fika. Kom förbi i farten och fyll på depåerna!

Cykelkraft är störst på cykel & cykeltillbehör och har alltid över 10.000 leveransklara cyklar i lager. Besök oss på Isabike och upptäck och testa exklusiva cyklar från Rock Machine & Superior. Få expertråd inför ditt nästa cykelköp och kläm och känn på de allra senaste modellerna. Kom förbi vår monter och snacka cykel med oss, och glöm inte att vara med och tävla om en grym cykel från Superior. Vi ses!

Hyperice är ett holistiskt, högpresterande hälsovarumärke som behandlar din kropp och själ med den egenvård den behöver för att uppnå balans och uppnå toppprestationer. Produkterna är designade för alla, oavsett om du är elitidrottare eller en person som helt enkelt letar efter lösningar för att motverka påverkan från det dagliga livet.
Från massage till meditation – Hyperices produktsortiment hjälper dig att lindra spänningar, frigöra ömma muskler och förbereda din kropp och ditt sinne för att vara på topp, så att du alltid kan hitta det roliga i att göra det du älskar att göra, mer.

MET erbjuder ett av de mest omfattande hjälmsortimenten på marknaden för att skydda alla cyklister, oavsett disciplin, ålder eller budget. Och medan andra märken diversifierar sig, specialiserar MET sig på hjälmar för att säkerställa att de erbjuder de allra bästa produkterna varje gång.

Det vi älskar driver oss, och det är därför XLC erbjuder cykeldelar och tillbehör för alla cyklister och cyklar. Oavsett om det är MTB, landsväg eller urban, regn eller sol - alla kan hitta rätt delar till sina cyklar hos oss. Cykling är inte bara en sport, det är ett sätt att tänka. XLC är inte bara ett varumärke, det är en livsstil. Oavsett vilken typ av cykling du är en del av har XLC det du behöver för att känna dig säker och bekväm.Tina och Stefan är utbildade barista, säljer och servera Fogarollis goda kaffe och italienska choklad. Kaffet är rostat i Italien och handplockas i bl.a. i Colombia och utgör det bästa kaffet. cappuccino, caffe latte, cortado och latte macchiato står på bl.a menyn. Vi maler bönorna direkt på plats till ljuvliga dofter och smaker..

Vi skapar och lär ut cykling genom att bygga hållbara & underhållande leder & pumptracks eller genom att lära ut tekniska förmågor på två hjul. Hos oss kan ni titta och klämma på några av Sveriges snabbaste endurocyklar, prata cykling eller ledbyggnation och handla R&D’s senaste kollektion.

Selle Italia, världsledande inom sadeldesign i över 120 år! Det som började med att tillverka sadlar för arbetare som använde cykeln som ett arbetsfordon har nu tagit Selle Italia till toppen inom sadeltillverkning. Med kontinuerlig produktinnovation som omfattatar nya konstruktionstekniker och nya material har det gjort Selle Italia till No.1 inom avancerade cykelsadlar över hela världen.

Smith Optics, Inc. grundades 1965 i Sun Valley, Idaho, med skapandet av de allra första glasögonen med en förseglad termisk lins. Idag har de blivit synonymt med innovativa, hållbara, högkvalitativa produkter inom glasögon, och hjälmmarknaden. 

Ett gammalt genuint amerikanskt varumärke med fokus på trail, BMX, dirt-pumptrack, Gravel. Fokus ligger i så mycket cykelglädje som möjligt för en rimlig peng.

Stort fokus på protection inom både cykel och MC, vi jobbar enbart med cykelbiten med allt från konfektion till hjälm och skydd och handskar.

HYMER Center är Sveriges ledande fullserviceleverantör av husbilar och säljer de mest anrika husbilsmärkena; HYMER, Carado, Bürstner och Dethleffs. De har sina anläggningar över hela Sverige från Umeå i norr till Lomma i söder. Under Isabike visas grymma fyrhjulsdrivna husbilar perfekt för äventyr.

Axelent AB erbjuder ett komplett koncept inom säkerhet för maskiner, byggarbetsplatser, lager och kabelstegar. 
Axelent Safe-X erbjuder ett brett sortiment av förråd och cykelställ och en helhetslösning från offert till färdig installation, inklusive montering. 
På plats på Isaberg kommer vi ha med oss vår smarta servicestation som är det ultimata tillbehöret. Med den smidiga konstruktionen kan du lyfta upp din cykel på stället och utföra enklare underhåll med de verktyg som följer med servicestationen. Servicestationen har en smidig pump med flertalet olika ventiltyper som givetvis kan användas till mer än bara cyklar, som till exempel barnvagn, rullstol eller bollar! Testa gärna servicestationen på plats på Isaberg! I vår monter har du också möjligheten att vara med och tävla genom att ta ett foto när du använder vår servicestation med din cykel. Varmt välkommen! 

BLUEGRASS FÖDDES FÖR ATT MÖTA UPP PÅ SPECIFIKA BEHOV AV SKYDD FÖR ENDURO-, DOWNHILL- OCH BMX-VÄRLDEN. Bluegrass grundades som ett dotterbolag till MET i slutet av 2008 och utnyttjar till fullo kunnandet och expertisen hos ett av de mest framåtblickande hjälmmärkena i världen.

DT Swiss utvecklar högpresterande komponenter och är särskilt kända för sina unika nav, hjul, fälgar och fjädringssystem. De tänjer hela tiden på de tekniska gränserna i syfte att skapa innovativa produkter och uppnå ultimat prestanda.

DT Swiss är en av de ledande tillverkarna av hjul och cykelkomponenter. När du väljer produkter från DT Swiss är du garanterad:

  • Ett produktsortiment som täcker alla segment
  • Enkelt underhåll
  • De högsta produktionsstandarderna i branschen

SUSPENSION SOM MÖTER ÅKARENS KRAV OCH GER DEM KRAFT ATT TA SPORTEN TILL MORGONDAGEN. RockShox lade allt åt sidan för att leverera ett revolutionerande system designat för oöverträffad kontroll, muskler och prestanda